Okan YILMAZ

1967 yılında Kayseri’de doğdu.  Makina Mühendisi’dir. Evli, iki çocuk babasıdır.

Görsel sanatlara ilgisi okullu yıllarda resim sanatı ile başladı. Üniversite öğrenciliği yıllarında resim çalışmalarına ara verirken, fotoğrafa yöneldi. Bu dönemde, ileride yapacağı resimler için arşiv oluşturmak amacıyla fotoğraf çekmeye başladı. Ancak öğrencilik koşullarında bu hiçbir zaman kayda değer bir arşive dönüşmeden anı fotoğraflarıyla sınırlı kaldı.

Dijital teknolojilerin fotoğraf alanında sunduğu olanakların cazip hale gelmesi ile birlikte fotoğraf sanatına etkin bir biçimde yöneldi. Bu yöneliş, zamanla bir tutkuya dönüştü.  2002 yılından bu yana yoğun olarak fotoğraf çekmekte. Fotoğraflarında insan ve mekan ilişkisini ortaya koymaktan haz alıyor. Konunun içinde, kahramanları ile burun buruna oluşturulmuş kompozisyonlardan hoşlanıyor.

İkinci üniversite olarak AÖF Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü bitirdi. Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği (EÇFOD) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmıştır. Halen Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) üyesidir.  Birçok karma sergiye katıldı. Fotoğraf gösterileri sundu. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller ve sergilemeler aldı. Çalışmaları dergilerde, kitaplarda yayınlandı. “Taş Yerinde Ağırdır”, “Bana Kalan” ve “Göynüm Köthaya’da Galdı” isimli üç kişisel sergisi mevcuttur.

AFIAP unvanına sahiptir. Halen, YouTube.com/mebirok isimli kanalda fotoğraf üzerine eğitim videoları yayınlamakta ve çalışmalarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaktadır.

Copyright by Okan YILMAZ – Her hakkı saklıdır. 

4 yorum

  • Ümit Özgüler dedi ki:

    Sizi sosyal medyadan takip ediyorum. Gerek ürünleriniz ve gerekse yorumlarınız bana çok yol gösteriyor. Bizim fotoğraf camiasında, maalesef var olan kibirli bir kişiliğe sahip olmamanız gözümden kaçmıyor. Tüm yorumlara hemen geri dönecek kadar bir beyefendi.Teşekkür ederim. Saygılar sunarım.

  • Muhammed dedi ki:

    Yakın tarihte tanıdım sizi. Herhalde 2 ay olmamıştır.
    Özellikle youtube üzerindeki eğitici videolarınız tam anlamıyla bir öğretmen kadar kıymetli, öğretici ve Ümit Özgüler’ in dediği gibi kibirli bir karakterden arınmış, mütevazı tarzıyla kesinlikle benim de dikkatimi çekmiştir. Konunun bu yönüne dikkat çekmiş olması bakımından, Ümit Özgüler’ e mahsus teşekkür etmek isterim.
    Size de tekrar tekrar teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir